Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
25.4.2012, Jan Vítek, recenze
Dnes se podíváme na horkou novinku, a sice poslední přírůstek do série High Air Flow firmy Cooler Master. Jeho označení je HAF XM a jeho výrobce slibuje, že jde o ideál z hlediska poměru kvality, výbavy a ceny. Pojďme jej tedy prozkoumat.
febrik (62) | 19.6.201217:39
Milý deníčku, dnes jsem se odhodlal k přehození vnitřností ze svého starého HAF 932 do HAF XM. XM jsem zvolil, protože se do něj vejde víc disků a je o něco málo menší. Co se týká instalace základní desky, chladiče, pamětí, atd., všechno v pořádku, i když deska samotná je na trayi posunutá až moc vysoko, takže větrák­/y chladiče doporučuju zapojit ještě před osazením vlastního tělesa chladiče, ale toho si při montáži všimne včas i průměrně inteligentní opice. Po osazení základní desky přišla první bomba při montáži grafické a zvukové karty. Moc rád bych potkal pána, co vymyslel uchycení přídavných karet, protože větší zhovadilost jsem v životě neviděl. Ani mi tak nevadí, že jsou na pozicích šroubky ­(i když je všude v shopech uváděno, že je to skříň s bezšroubkovou montáží­), spíš naopak, radši mám všechno pořádně přidělané, ale ten systém, to musel vymyslet chorý mozek. Plíšky, respektive motnážní díry v nich, lícují přesně s rámem skříně a montážními děrami, ovšem jakmile se tam člověk pokusí instalovat nějaké zařízení ­(u mě to byla jak grafika, tak zvukovka­), najednou jsou díry úplně jinde a navíc jsou pod úrovní levého okraje skříně, takže se tam šroubovákem fakt nedá dostat a prstama se v šroub do závitu chytá velmi dobře. Stejně tak s celým slavným cabel managementem, ať mi, u tohoto konkrétního modelu, CM políbí řiť. V případě, že osadíte všech osm 3,5 pozic se, i přes prolis na pravém boku, nedají SATA a napájecí kabely ­(plus svazek kabelů pro konektivitu čelního panelu­) srovnat tak, aby se dal bok bezproblémově zavřít. Sice je ta bedna nová, ale já jsem měl sto chutí jí vzít a vyhodit z okna, nakonec mě od toho odradila jen moje lenost, protože při představě, že to všechno zase vymontovávám a přehazuju do původní case, mě málem klepla.

Už mi rukama prošla řádka skříní všech možných cenových kategorií, popravdě jsem byl asi hodně naivní, když jsem čekal podobnou kvalitu, jako u HAF 932, i když je ta skříň v nižší cenové hladině, ale takové peklo jsem, pánové a dámy, fakt nečekal.
Odpovědět0  0
Mastodont (18) | 26.4.201221:35
Nějak nechápu, proč bych měl pod desku něco strkat, natož pak SSD ... ??
Odpovědět0  0
khagaroth | 25.4.201217:34
Jako další plus bych uved, že to nevypadá jak pouťová atrakce, jako některý jiný HAFky, i když tam pořád ještě dost prostoru pro další zestřídmění vzhledu zbejvá.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.